Centrelink

Нуди информации за сите различни видови на надоместоци и пензии, 
социјална работа и да пристапите на некој канцеларијата на Centrelink низ цела Австралија. Нивните локални Волонгонг канцеларија адреса е:

корпоративни плоштад
43 Burelli Стрит
Волонгонг во Нов Јужен Велс 2500

Важни телефонски броеви

Информации во етнички јазици 
(прв наведете го јазикот што сакате да зборуваат на)
Тел: 131 202


Да се ​​направи посета
Тел: 131 021

Старосна пензија
Тел: 132 300


Инвалидски додаток
Тел: 132 717

Родителите и старателите линија
Тел: 136 150

Одделот ветерански работи

Обезбедува совети и проценки за плаќања и услуги на ветерани, 
нивните семејства и ветеран вдовици. Тоа е исто така одговорна за ветеранот услуга исплати, како и ветеранот медицински третман.

корпоративни плоштад
Кат 4, 43 Burelli Стрит
Волонгонг во Нов Јужен Велс 2500

Тел: 133 254

визија Австралија

Обезбедува проценка, советување и опрема сервисите за лицата со намалена 
или без визија на сите, како и голема библиотека на аудио книги.

2/135 принцезата автопат
Самовила Ливада Нов Јужен Велс 2519
Тел: 1300 847 466 (прашајте за Волонгонг Канцеларија)