НЕГУВАТЕЛ група за поддршка

Македонски групи за поддршка на негуватели

Да се ​​грижи, да се грижи за некој претставува постојана физичка и емоционална побарувачката на вашиот способности. Ако сте во потрага по некого, без оглед од нив се изнемоштените постари или помлади лицето со хендикеп, кои треба вашата помош 24 часа на ден, тогаш ти треба помош и поддршка, така што ќе може да продолжи успешно да ги исполни своите обврски како негувател.

Македонската негуватели Поддршка групи понудат емоционална поддршка, совети, информации и упатување на негувателите на македонско потекло кои се во потрага по нивните најблиски, изнемоштените постари и помлади лица со пречки во физичкиот или менталниот форма. Сите информации се третирани со почит и доверливост.

Како овие групи може да ви помогне?

Ако одлучите да присуствуваат на еден од овие групи ќе имаат можност да се сретнат со други негуватели од македонско потекло кои исто како тебе се грижат за некого.

Ќе имаат можност да разменат искуства од вашите секојдневни грижи, а во исто време да научат неколку нови вештини од други негуватели во групи.

Ќе ви бидат понудени можност да се добие нови информации и материјали, како и да разговараат за некои прашања со професионалци кои работат во разни здравствени области во кои може да бидат од корист за тебе како негувател. Најважно е дека групите нудат многу потребни одмена со луѓе кои ги разбираат точно како се чувствувате и што ви се случува преку.

Каде што овие групи се среќаваат?

  • Порт Кембла пенсионерско центарот на Алан Стрит, Порт Кембла
  • Сала Мали Cringila заедница, Езеро авенија во Њујорк, Cringila

Кога групите се исполнат?

  • Порт Кембла - секоја втора среда во месецот 10:00-12:00
  • Cringila - еднаш месечно во вторник помеѓу 10:00-12:00

За жал транспорт се нуди само за Порт Кембла група, додека одмор може да се организира на барање.

КАКО МОЖАМ ДА дозна многу повеќе за овие групи?

Можете да се јавите една од следниве:

Деменција поддршка работник
Македонската асоцијација за благосостојба
Тел: 4275 2266

Мултикултурна Здравствените работници
Тел: 4221 6791

Етнички нега на постари лица работник
Нега на постари лица на оценувачкиот тим
Тел: 4223 8364

Овие групи се направени со соработката помеѓу Македонското Добротворно Здружение АД, Југоисточна Сиднеј и Илавара Површина здравство, мултикултурно здравствена служба и нега на постари лица на оценувачкиот тим. Негувателите во Нов Јужен Велс информации и материјали можат да се добијат преку контактирање на нив на нивниот линија за помош 1800 242 636.If ви треба помош во пристап на услугата преку телефон на вашиот јазик, јавете се на TIS (Телефон Интер-preting Service) на 131 450 и побарајте да биде поврзани со горенаведените услуги.